5ZENSES
Sauna & Massage

Wegens de aangescherpte hygiëne maatregelen rondom Corona bieden we momenteel geen geklede/bedekte sauna-sessies aan. De massage kan wel bedekt plaatsvinden. 


Net zoals in vele sauna’s zijn er zowel geklede als ontklede tijdstippen. Deze houden we strikt gescheiden. Als je een ontkleed tijdstip hebt geboekt kan je later echt niet meer switchen naar een geklede sessie.

Gekleed in de sauna of niet, tijdens de massage wordt je afgedekt zoals jij dat wilt. En een groot voordeel boven een publieke sauna is dat jij je altijd alleen in een aparte ruimte kan omkleden. Wel zo fijn. 


Wat is beter: gekleed of ongekleed? 

Dat kies jij. Sommige mensen die nooit eerder een sauna bezochten  voelen zich gekleed meer op hun gemak. Al went naakt in de sauna voor 95% van de mensen binnen 5 minuten. Maar voor je lichaam is bedekking beter van niet. Bezwete plak-kleding in een hete sauna voelt onprettig en is niet hygiënisch. Doordat je de afvalstoffen uit het zweet bij je draagt (donker, vochtig, warm) is er meer kans op (schimmel)infecties. Vrouwen/meisjes lopen hier meer risico op, maar ook mannen zijn niet immuun.

De sauna werkt minder goed en infrarood werkt niet op de bedekte huid, die ook minder goed kan koelen met een risico op oververhitting. Extra risico lopen beginnende saunagangers en/of kinderen omdat deze hun lichaamswarmte minder goed kunnen reguleren. 

Maar is dit voor jou geen punt en voel jij je gewoon beter bij gekleed? Gewoon doen!
Kies vooral waar jij jezelf het beste bij voelt. Het gaat tenslotte om jou!

Zijn er ook andere mensen bij?

Nee, dit is een privé sauna. Naast je behandelaar (die gekleed blijft) en eventueel je eigen begeleider (die ook gekleed blijft tenzij deze kiest voor meegaan met de saunaronde) zijn er geen andere mensen aanwezig, je hebt de hele blokhut voor jezelf.

Meer lezen?

https://marieclaire.nl/artikel/33446/waarom-je-direct-je-natte-bikini-moet-uittrekken

https://www.saunaenwellness.nl/badkledingdagen-voor-nadelen/