5ZENSES
Sauna & Massage

Dit is een nieuwe pagina.

Kinderen met een ‘vol hoofd’ en/of in een lastige situatie

Drukke kinderen (ook bij ADHD en autisme) en kinderen met problemen kunnen niet zomaar hun vele gedachtes even ‘uitzetten’. Om ze toch te laten ontspannen gaan we hun gedachtes dan ook niet stopzetten maar eerst vervangen. Met het prikkelen van alle zintuigen door sauna & massage vullen we hun hoofd volledig met alles wat er op dit moment gebeurd. Ze zijn even helemaal in het hier en nu. Er is simpelweg even geen mentale ruimte meer voor de zorgen van morgen. Dit werkt enorm bevrijdend. Na deze mijlpaal lukt het vaak om het kind daarna even echt helemaal tot rust te laten komen. Uit het hoofd, in je lijf.


De typische tiener

Minder zelfvertrouwen, (lichaams)onzekerheid, angst voor pesten/buiten de groep vallen zijn emoties die veel tieners ervaren. Sauna en massage vinden ze vaak spannend. Toch is dit enorm goed voor hun mentale gezondheid. Het ondergaan van iets spannend (maar wel met volledige controle en keuzevrijheid) voelt als een overwinning en verbetert het zelfvertrouwen. Het fijne gevoel van sauna en massage verbetert de relatie met hun eigen lichaam. Het durven open stellen en beloond worden met een positieve ervaring helpt hen ook naar anderen zich meer open te stellen.

Met de volgende veelvoorkomende situaties hebben we ruime ervaring:

 

-Hoog sensitiviteit

-Hoogbegaafdheid

-ADD en ADHD

-Autisme

-Onzekerheid/laag zelfvertrouwen

-Lastige situatie (gescheiden ouders, pesten op school, puberteit etc.)

-Stress/Burnout

-Groeipijnen

-Depressie

-Lichamelijke aandoeningen 

Bij ervaringen met lichamelijk grensoverschrijdend gedrag is sauna/massage mogelijk niet geschikt en we raden dit ook af.

Wij bieden uitsluitend ontspanning aan. Het behandelen van de onderliggende problemen bij mensen doen we niet. Hiervoor zijn we ook niet medisch gekwalificeerd. Ons doel is juist om mensen even niet aan hun problemen te laten denken maar lekker te genieten van de wellness!