5ZENSES
Sauna & MassageWij bieden alleen ongeklede/onbedekte sauna-sessies aan. De enige uitzondering hierop is als er medische redenen zijn waarom huid bedekt moet worden. Overleg dit altijd even vooraf.

Tijdens de massage wordt je wel afgedekt zoals jij dat wilt. En een groot voordeel boven een publieke sauna is dat jij je altijd alleen in een aparte ruimte kan omkleden. Wel zo fijn. 


Wat is beter: gekleed of ongekleed? 

Sommige mensen die nooit eerder een sauna bezochten voelen zich gekleed meer op hun gemak. Al went naakt in de sauna binnen 5 minuten. (Echt waar? Lees HIER) En voelt het net zo normaal als zonder kleren onder de douche staat.

Voor je lichaam is bedekking beter van niet. Bezwete plak-kleding in een hete sauna voelt onprettig en is niet hygiënisch. Doordat je de afvalstoffen uit het zweet bij je draagt (donker, vochtig, warm) is er meer kans op (schimmel)infecties. Vrouwen/meisjes lopen hier meer risico op, maar ook mannen zijn niet immuun.

De sauna werkt minder goed en infrarood werkt niet op de bedekte huid, die ook minder goed kan koelen met een risico op oververhitting. Extra risico lopen beginnende saunagangers en/of kinderen omdat deze hun lichaamswarmte minder goed kunnen reguleren. 

Maar is dit voor jou geen punt en voel jij je gewoon beter bij gekleed? Kies vooral voor een geklede sauna elders. Doe waar jij jezelf het beste bij voelt, het gaat tenslotte om jou!

Zijn er ook andere mensen bij?

Nee, dit is een privé sauna. Naast je sauna-meester (die gekleed blijft) zijn er geen andere mensen aanwezig, je hebt de hele blokhut voor jezelf.

Meer lezen?

https://marieclaire.nl/artikel/33446/waarom-je-direct-je-natte-bikini-moet-uittrekken

https://www.saunaenwellness.nl/badkledingdagen-voor-nadelen/