5ZENSES
Sauna & Massage

Kan ik de sessie boeken als ik:

JA/JUIST!:

Ongesteld ben/wordt: Ja. De combinatie van warmte en ontspanning kan de klachten verlichten. In tegenstelling tot vele infrarood stralers dringen onze (zogenaamde full spectrum) stralers dóór de huid heen om het lichaam (en de spieren die de krampen veroorzaken) van binnen te helpen verwarmen en ontspannen.

Psychische bijzonderheden: (eetstoornissen, adhd, autisme, hoogsensitiviteit, faalangst, eenzaamheid, onzekerheid/body image problemen). Jazeker. Deze groep kan juist veel baat hebben bij de lichamelijke en psychische voordelen van sauna, massage, en infrarood.  

NEE:

Zwanger bent: Een betere keuze voor jou is een zwangerschapsmassage.

Serieuze huidaandoeningen zoals matige tot zware eczeem, matige tot sterke acne, Psoriasis, etc: Nee. De sauna warmte en infrarood straling van de huid, en gebruik van kruiden en olies is voor de meeste mensen heel gezond en zorgt voor een sterk reinigende en verzorgende werking. Echter voor moeilijke huidtypes kan dit te heftig zijn en averechts werken. Voor lichte huidproblemen, (lichte acne maar niet op de buik/rug, droge huid, licht eczeem etc) is de behandeling dan weer wel supergoed. Bij twijfel overleg vooraf met ons. 

Recente (brand)wonden & littekens, ontstekingen, matige/hoge koorts, pacemaker/hartkwalen, flink hoge/lage bloeddruk, acute reuma, kanker, of andere serieuze aandoeningen: Nee. Sauna kun je vergelijken met sporten. Dit is voor de meeste mensen gezond, maar voor een verzwakt lichaam kan dit te heftig zijn en averechts werken. 

Medische aandoening xyz heb: Bij enige twijfel overleg altijd vooraf met je eigen dokter. We zullen altijd vragen naar het oordeel van je eigen arts. De behandeling is altijd op eigen risico en heeft geen medisch karakter. Wij zijn geen dokters, wij noemen ons liever ontspannings-specialisten.