5ZENSES
Sauna & Massage

Als uw jeugd al weer enige jaartjes achter u ligt hoeft een sauna bezoek helemaal geen probleem te zijn, integendeel. Zeker niet als u de sauna al regelmatig bezocht heeft in die jaren, en uw lichaam dus gewend is. Vele mensen die altijd een actief leven geleid hebben zijn fitter dan sommige jongeren die nauwelijks bewegen! Sauna is goed voor elke leeftijd en speciaal voor een aantal kwalen die zich vaker voor doen op gevorderde leeftijd zoals artritis (gewrichtspijn), verlaagd metabolisme, verminderde zweetfunctie, slechter tegen koude temperaturen kunnen (lekker opwarmen in de winter!),                                                           en niet somatische klachten (een betere mentale gesteldheid door infrarood licht.) 

Echter, enkele van deze kwalen kunnen ook een verhoogd risico zijn. Verhoogde bloeddruk, hartproblemen, verminderde vasculaire elasticiteit (bloedvaten) kunnen allemaal een reden zijn om toch maar af te zien van een sauna bezoek. Voor iedereen geldt, raadpleeg bij twijfel vooraf altijd een dokter! Gebruik is altijd volledig op eigen risico, en hoewel de sauna zeker goed voor u kan zijn pretenderen wij op geen enkele wijze dat wij een medische behandeling aanbieden. 

Ook als nu nog nooit een sauna bezocht heeft, is dit zeer goed mogelijk als u over een redelijke basis conditie beschikt. U zult bijvoorbeeld wel vanaf de parkeerplaats 100 meter over niet vlak terrein moeten lopen. U bent van harte welkom, en we passen de sessie volledig op u aan. Met andere woorden: we maken het gewoon niet te heet. 

Tot slot nog even aandacht voor situaties die mensen onzeker kunnen maken als ze een publieke sauna bezoeken. Bijvoorbeeld een mastectomie (borstamputatie), (brand)littekens, etc. U bezoekt deze sauna in complete privacy en er zijn geen andere gasten bij. En uw behandelaar werkt al jaren in de sauna en heeft alles al gezien. Dus laat dat uw bezoek niet in de weg staan!


Meer lezen?

Sauna voor senioren: https://www.senioren.nl/2016/02/waarom-regelmatig-naar-de-sauna/

Sauna op gevorderde leeftijd: https://www.seniorennet.be/Pages/Lifestyle/sauna_5misverstanden.php

Tips voor oudere sauna bezoekers: https://saunathermen5mei.nl/sauna-hoge-leeftijd/

PS: Spa Sereen organiseert al enkele jaren een saunadag speciaal voor borstkankerpatiënten. Een zeer goed initiatief, zegt het voort! 

www.spasereen.nl/8oktober    Dit is een nieuwe pagina.