5ZENSES
Sauna & Massage


Kern en kracht van het 
5Zenses concept is een totaalbeleving in ontspanning van alle vijf de zintuigen. Tegelijk. Voor een “Zen moment” kiezen we vaak om ons op één zintuig te richten: rustig een boek lezen (zien), je favoriete muziek (horen), koffiepauze (proeven), frisse neus halen (voelen) tussen de bloemen (ruiken). 5Zenses biedt een totaal ervaring die veel mensen nog nooit hebben meegemaakt. En daarna nooit meer willen missen.

Hoe zorgt 5Zenses voor elk van jouw zintuigen?

Zien: Ons meest gebruikte en belangrijkste zintuig, mensen registreren tot 80 procent van alle indrukken door ons gezichtsvermogen. En dit neemt alleen maar verder toe. Het heet niet voor niets de virtuele wereld. Daarom gaan we de ogen bij 5Zenses ontzien. Letterlijk. In het begin mogen ze nog even genieten van de mooie natuur en de sauna. Bij de massage gaan ze eventjes dicht. En je zult gelijk merken dat je minder gebruikte zintuigen scherper worden en hun beleving veel intenser wordt.


Horen: Wij hebben zelf een Muziek Menu! Alle muziek is speciaal geselecteerd na een lange zoektocht naar maximale auditieve ontspanning, en we hebben echt totaal onbekende pareltjes ontdekt. Zoals een muzikale samenwerking tussen artiesten en wetenschappers die in je hele lichaam doorwerkt om je hartslag en stresshormonen te verlagen. Val dus met een gerust hart in slaap tijdens de sessie, dat is je  grootste compliment aan ons. Psst...Voorproefje?

 

Ruiken: In een onderzoek onder 16 tot 22-jarigen zou 53% liever hun ruik-zintuig opgeven dan hun mobiele telefoon! Terwijl onze reuk heel belangrijk is voor hoe we ons voelen. Zowel de etherische oliën in de sauna als de massage oliën/crèmes/lotions zijn zorgvuldig geselecteerd en optimaal op elkaar afgestemd om jou te helpen ontspannen. Ga je voor de slaperige geur van lavendel, verse rozenblaadjes of zonnewarmte in geurvorm? Of toch liever de verfrissing van eucalyptus? Of kies gewoon alles!'


Proeven: Geen sessie is compleet zonder heerlijke kruidenthee uit eigen tuin (of warme chocomel😊). Dit kan je helpen om al lekker relaxed aan de sessie te beginnen, om vervolgens helemaal weg te dromen.     Voelen: De belangrijkste. De warmte op je lijf terwijl je wegdommelt op je sauna bed, de kracht van het infrarood licht door de huid heen die tot in je spieren voedt. Wellness is boven alles voelen.


             

                            Mindfullness 

Het tegelijk prikkelen van alle zintuigen geeft je hersenen een hoop prachtig werk. Je bent even te druk bezig met ontspannen om vrije tijd over te hebben voor spanning en stress. Je merkt dat je helemaal in het huidige moment bent. Er zijn, en even niets doen. Vrij van oude zorgen en los van morgen. Je leeft NU. En laat dat nu precies de hele essentie zijn van Mindfullness. Die krijg je er dus even gratis bij.