5ZENSES
Sauna & Massage

Sauna met kinderen jeugd/jongeren/pubers/adolescenten/tieners/(jong)volwassenen, kortom iedereen tussen (ongeveer) 6 en 18 jaar. Is het tijd voor een gezinsuitje of juist 1-op-1 quality-time met je kind, iets ontspannend en leuks beleven met eens lekker aandacht voor elkaar?

Welkom bij de kinderwellness!


Hoe ziet een sessie er uit?

We beginnen met de heerlijk sauna ronde, speciaal op kindertemperatuur. Terwijl jullie rustig op je sauna bed met matras(!) liggen zorgen wij voor een opgieting met lekkere geurtjes, mooie muziek, en een warm wapper-windje dat aanvoelt als een warme deken van lucht. Dit voelt uniek en fantastisch voor je lijf. 

Daarna volgt een massage-workshop waar de volwassene leert het kind te masseren, zodat jullie thuis ook lekker samen aan de slag kunnen. Optioneel is ook de omgekeerde workshop bij te boeken waarbij je kind samen met de masseur de ouder masseert. Tot slot krijgt het kind nog een speciale kindermassage, terwijl je heerlijk wegdroomt onder de infrarood lampen. Daarna tillen we de kinderen zo slapend in de auto:)

De volwassene kan ten alle tijden bij het kind blijven. Tijdens de kindermassage mag de volwassene ook ervoor kiezen de sauna nog eens te bezoeken op volwassenen temperatuur.

Alles maken we passend bij de leeftijd (6-18). Zo krijgt een 16-jarige een bijna-volwassen sessie. 

Nieuwsgierig? Lees HIER in detail wat je kunt verwachten. Zie ook onze video verderop.


Privacy en Kosten

Naast de saunameester heb je de blokhut helemaal voor jullie alleen. Onze speciale kindertarief is 50 euro totaal voor 1 volwassene en 1 kind. En 75 euro voor 3 of 4 personen. Voor groepjes met meerdere kinderen en/of volwassenen maken we het programma op maat. De duur is ongeveer 2 tot 3 uur afhankelijk van de groepsgrootte. 

In overleg is het mogelijk om je verblijf te verlengen zodat je daarna ook nog zonder de saunameester zelf gebruik kunt maken van de sauna.


Tieners en speciale situaties

Naast heel veel blije kinderen ontvangen we ook kinderen met een verhaal. Die bijvoorbeeld door een moeilijke situatie minder lekker in hun vel zitten. Ook hebben we veel ervaring met tieners voor wie een sauna-bezoek een drempel is. Voor hen doen we extra ons best zodat ook zij een ontspannen moment kunnen beleven. Mocht je zo'n kind hebben en je financiële situatie laat de vraagprijs niet toe, neem dan toch contact met ons op. Soms krijgen wij ook met een mooie glimlach betaald:)

Lees HIER meer over onze aanpak in speciale situaties. Bekijk ook zeker onze video over hoe we jouw kind kunnen helpen.Kunnen we ook overnachten, dineren etc?

Jazeker. In de buurt is van alles mogelijk om er een compleet weekendje weg van te maken. Bijvoorbeeld een dagje Gouda met de sauna als avond afsluiting. Overnachten kan op loopafstand.


Verjaardag?

Verjaardagscadeautje? We hebben een superleuke gratis cadeaubon om je kind alvast te geven. Ook als een (groot)ouder jarig is kun je dat bij ons als gezin vieren. We hebben dan een speciale (hete!) sauna-verrassing voor de jarige...
Ook voor een super-origineel kinder/tiener verjaardagsfeestje kun je terecht.


Sauna met kinderen?

In veel sauna’s zijn (of voelen) jullie je niet echt welkom. Toegang alleen boven de 18, en als je al naar binnen mag bij een sauna met kinderdag of een sauna met familiedag zijn je ouders vast nog steeds bang dat jullie te veel drukte maken. Of dat andere mensen vinden dat je er eigenlijk niet hoort.

Wij vinden het wel gezellig als je meekomt! Ben je een vrolijke stuiterbal of vind je het juist een beetje spannend allemaal, geeft niets, kom gewoon als jezelf en neem je moeder of vader lekker mee! Hier is de sauna nooit te heet of te saai, want jij mag alles kiezen. En of je nou een keertje de sauna wilt uitproberen met alle tips helemaal speciaal voor zoals jij bent, of gewoon een lekker avondje wil relaxen, bij 5Zenses ben je welkom. Hier wordt je compleet begeleid. Wij maken voor jou een saunabeleving op maat en leggen je precies uit hoe de sauna werkt, hoe het beste kunt zitten of liggen, en je mag je eigen opgietgeuren uitkiezen. Zo wordt sauna leuk!  


Less Stress & Max Relax!

Er komen weinig kinderen en jongeren bij een sauna of masseur. Hebben jullie geen stress dan? Geen examenstress en toetsweken? Nooit superdruk met school, vrienden, huiswerk, sportclubs, bijbanen, Netflix, 1000 ongelezen appjes? Als er iemand is die wel een avondje vakantie verdiend heeft ben jij het wel!


Jij bent meer dan een hoofd!

Tuurlijk is je hoofd is belangrijk, en daar ben je elke dag druk mee. Kijken, denken, praten. Maar aan dat hoofd zit nog een heel lichaam vast wat elke dag druk is voor jou, met ademen, lopen, en nog veel meer...is het niet leuk als jij je lijf eens een kadootje terug geeft? Zeg maar een soort 'lichaamsdag', net zoiets als moederdag, even goed voor je lichaam zorgen omdat het ook zo goed voor jou zorgt.  

Door al dat lekkere relaxen en prikkelen van al je zintuigen door bijvoorbeeld de kindermassage gaat je lichaam zich goed voelen. En doordat je lichaam zich goed voelt, jij dus ook! Echt, zo simpel. Trots op jezelf en trots op je eigen lijf.Dus leg je favoriete scherm een avondje weg, doe je ogen lekker dicht en voel eens iets wat nóg rustgevender is dan slapen!
Meer lezen?

De voordelen van massage onderzochthttps://masseursnetwerk.nl/tag/massage/ 

Kindermassage: https://www.massagetherapy.com/articles/children-and-massage

Kinderen en stress: https://www.stresswegwijzer.nl/stress/kind-helpen/ 

Kinderen en lichaamshouding

https://www.bencom.nl/gaat-jouw-kind-straks-ook-gebukt-onder-een-tabletnek/